Samen lachen naar het vogeltje!

camera-tips-voor-fotos-maken-van-je-baby

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Dagelijks klaarstaan met je camera is voor jou bijna een gewoonte. Er zijn zoveel leuke momenten die je móet vastleggen van je kleintje en jou samen. Je komt soms handen tekort! Dit artikel helpt je bij het maken van de beste foto’s van jou en je kleine spruitje.Selfiestick

De eerste struggle die je met enige regelmaat hebt, is het puzzelen hoe je jullie er samen het beste op krijgt. Dit puzzelen is voor jou verleden tijd met het gebruik van een selfiestick. Een selfiestick helpt je bij het maken van foto’s van verschillende afstanden en hoogtes, ideaal om jullie er samen goed op te krijgen. Time to make your perfect selfie!

Lees verder: 26 grappige foto’s van een mama met selfiestick.

Opzetlensje

Geef wat extra effect aan de foto’s door een opzetlensje te gebruiken op je iPhone 7. Het opzetlensje biedt je de mogelijk tot 3 verschillende effecten: het ‘wide-angle’ effect, het ‘fisheye’ effect en het macro-effect. Verwijder voor het plaatsen van het lensje eerst je hoesje, zodat het klemmetje gemakkelijk om je iPhone heen past. De drie effecten zijn elk geschikt voor verschillende momenten met je kleintje.

  • ‘Wide-angle’ effect: het ‘wide-angle’ effect is handig wanneer je jullie samen in een bepaalde omgeving wilt shooten. Met dit effect leg je namelijk een extra breed beeld vast. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld samen in een grote speeltuin bent en dit graag even op de foto zet.
  • Macro-effect: het macro-effect focust zich ook op de omgeving, maar dan op de natuurlijke omgeving. Een leuk effect als je samen met je kleintje een mooi natuurpark of een dierentuin bezoekt.
  • ‘Fish-eye’ effect: het fisheye effect geeft een speels effect, geschikt voor jullie gekke momentjes samen. Het lijkt namelijk net of de foto wordt gemaakt ‘door het oog van een vis’.

Met het opzetlensje vol leuke effecten kunnen jij en je kleintje zich wel vermaken! Let er wel op dat je de telefoon niet laat vallen tijdens je fotoshoot met het opzetlensje, want het Huawei Nova hoesje zit er dan niet meer omheen om je telefoon te beschermen. Het zou zonde zijn als jullie niet meer kunnen genieten van jullie gekke foto’s samen, als het beeldscherm bijvoorbeeld barst.

MacBook to rescue

Na een drukke dag geniet je ervan als je kleine aapje even rustig zijn favoriete spelletje speelt op jouw MacBook. Een perfect moment om een schattige foto te maken van je kleintje. Zorg er wel voor dat je MacBook ‘childproof’is, dat wil zeggen dat je laptop tegen een stootje kan, en bescherm hem met een passende MacBook cover, zoals een kunststof hardshell.

Sla ook met regelmaat de foto’s van jullie samen op een externe harde schijf op of doe dit bijvoorbeeld op je MacBook. Zo weet je zeker dat je altijd kunt blijven genieten van de leuke foto’s van jullie samen, mocht je iPhone 7 het een keer begeven.

Wat zijn jouw favoriete foto’s met je kleintje?

Lees ook: 10 foto’s om te maken op je baby’s eerste dag.

Foto ‘Selfie met camera’ via Shutterstock.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*