En dan… heb je een vijfling!

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

“Een, twee, drie, vier, vijf… en ik kon alleen uitbrengen: “wat?” vertelt de Australische Kim Tucci. Ze beviel afgelopen januari van een gezonde vijfling. In het tv-programma ‘60 Minutes‘ vertelde ze samen met haar man Vaughn over de zwangerschap, geboorte en het verzorgen van de vijfling.

Zwangerschap vijfling zet wereld op z’n kop

Toen ze hoorde dat ze een vijfling kreeg, stond haar heel wereld op z’n kop. “Vijf kloppende hartjes,” vertelt ze over dat moment, “wat houdt dat eigenlijk in?” Samen met de dokters werd het steeds meer duidelijk hoe bijzonder en hoe ingewikkeld de situatie was.

Lees ook: 25-jarige vrouw bevalt onverwachts van een vijfling

Zwanger van een vijfling

Het dragen van een vijfling brengt veel risico’s met zich mee. Kim en Vaughn moesten serieus overwegen om meerdere baby’s te aborteren, maar besloten dit niet te doen. “Hoe kies je ze uit? Dat kan gewoon niet,” vertelt Kim. Maar eenvoudig was het niet: “Er waren moment dat ik op de vloer zat en huilde.”

Geboorte vijfling

Met 29 weken zwangerschap, werd de vijfling geboren. 4 meisjes en 1 jongetje: Tiffany, Penelope, Beatrix, Keith en Allie. “Ik stond die dag op en was klaar om te vechten,” vertelt Kim. De vijfling, die op een natuurlijke manier verwekt werd, werd gezond geboren. Vaugh kan niet geloven hoe sterk zijn vrouw was.

Veel hulp bij vijfling

Kim had al twee dochtertjes voor ze de vijfling kreeg. Het gezin met 7 kinderen wordt door veel familie en vrijwilligers geholpen met de verzorging van de baby’s.

Bron: Kidspot

Lees ook: Neem een kijkje binnen bij de Nederlandse vierling!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*