Ophef over nieuwe geboortezegel

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Het is zover: na 18 jaar wordt de geboortezegel vervangen. Geboortezegels zijn de postzegels die mensen op de envelop van hun geboortekaartjes plakken. De ooievaar die al jaren op de zegel prijkte, was toe aan een update, en ontwerpster Marenthe Otten kreeg de bijzondere taak een nieuwe zegel te ontwerpen. Er is alleen wel wat ophef ontstaan…

Dit was de oude: zegel 1

En dit is de nieuwe:

geboortezegel nieuw

Volgens tegenstanders promoot deze zegel flesvoeding. Op Twitter is het volgende te lezen:

Anderen vinden dat er schromelijk wordt overdreven:

In ieder geval is de zegel vanaf 2 maart te koop via www.collectclub.nl.

Gelukkig heeft borstvoedingsorganisatie La Leche League een goed alternatief voor borstvoedingsvoorstanders… ;)

zegels

Lees ook: 10 tips voor het versturen van een geboortekaartje.

13 Comments

 1. 1
 2. 2

  Jemig, wat een overdreven reacties. Er staat een fles op, nou en, dat is toch gewoon een herkenbaar symbool wat bij een baby past? Als dat al niet meer kan, zullen er ook een heleboel geboortekaartjes uit de schappen gehaald moeten worden. Mensen doe normaal, het gaat hier om een kinderlijk symbool, niet om promotiemateriaal!

 3. 3

  Wat een zeuren zijn sommige mensen. Die hebben overal commentaar op en niets is goed, alleen hun eigen zin. Als je iets niet wil, dan doe je het toch niet. Iedereen moet doen wat hij wil, maar gelijk wordt er hier weer over een ander gezeurd, die niet in hun straatje past, zielige mensen.

 4. 4

  Niets mis mee toch? prima zegel en wil je hem niet dan plak je toch een gewone zegel?
  Waar maakt men zich druk om? Als er een borst op zou staan was daar vast ook wel weer commentaar op……..
  Het is maar een postzegel…
  Er zijn andere zaken in de wereld waar men zich druk om kan maken….

 5. 5

  Ik vind hem heel mooi juist en mocht ook wel eens vernieuwd worden. Maar serieus ga je je nou druk maken omdat er een flesje op staat. Ik wil niet veel zeggen hoor, maar op de andere stond een ooievaar die je het kind wat brengen en dat is ook niet echt zo toch?

 6. 6

  Jeetje wat een ophef… Ik geef borstvoeding en vind de zegel hartstikke leuk! We kunnen ook overdrijven hoor, met de pro-borstvoeding. Stoort het je nou echt, dan kun je lekker je eigen zegel maken en zet je op je kaartje een baby aan de borst, probleem opgelost! (En daarnaast, we hebben het over een postzegel. Een POSTZEGEL, mensen)

 7. 7
 8. 8

  Is er nu echt niks anders om je druk te maken om een leuke post zegel. ..en fles voeding promoten. ..kom op zeg..als je geen borstvoeding kan geven..Doe je het in een flesje toch….ik vind het een mooie postzegel. …

 9. 9

  Sorry ik snap best dat sommigen pro-borstvoeding zijn, maar vind sommige reacties erg overdreven! Snap niet dat mensen zich zo druk maken om een postzegel.

 10. 10

  Het zijn de kleine dingen die samen een groot geheel maken. Tuurlijk, wat maakt het uit, zo’n flesje op een zegel. Maar het flesje staat wel steeds meer symbool voor hoe je een baby voedt. Welke methode vanzelfsprekend is. En al die kleine beetjes dragen bij tot het steeds vreemder worden van borstvoeding. Dus, kom maar op met die LLL zegel!!!

 11. 11

  Sorry hoor, maar er zijn toch ook dames die afkolven en dan borstvoeding via een flesje geven? Waarom wordt dit meteen gekoppeld met kunstvoeding? Wat overigens helemaal niet slecht is voor baby’s.. Snap niet dat daar anno 2015 nog steeds moeilijk over gedaan wordt..

 12. 12

  Ik vind de ophef onzinnig, maar wat is die zegel lelijk zeg.
  Een paar lelijke cliparts op een papiertje gekwakt. Iets meer vormgeving zou niet misstaan. Vond de vorige zegel mooier, maar goed is slechts een mening.

 13. 13

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*