Onderzoek: Een moeder zou €240.000 moeten verdienen.

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Sommige mensen vinden ‘moeder zijn’ de zwaarste baan van de wereld, kijk maar naar dit filmpje. Britse onderzoekers hebben becijferd dat moeders, als ze betaald zouden krijgen voor al hun taken, €240.000 per jaar zouden verdienen.

bell-pepper-569070_640Riant jaarsalaris

Ga maar nu: je werkt 112 uur per week, je bouwt geen pensioen op, je hebt geen vakantiedagen. Moeder zijn klinkt als een errug pittige baan. Je to-do list is enorm (van opruimen, tot de was doen, tot boodschappen halen en koken) en je bent dag en nacht beschikbaar. Britse onderzoekers rekenden uit wat het zou kosten als er voor alle moedertaken betaald zou moeten worden. Het gaat dan om taken als ‘schoonmaken’, ‘ontbijt, lunch én het diner bereiden’, ‘huiswerkhulp’, ‘taxiservice’ en bijvoorbeeld ‘opvoedadvies’. Ze kwamen op een riant jaarsalaris van €240.000.

child-428384_640Veeleisend

Ook vroegen de onderzoekers naar wat de moeders van het moederschap vinden. 80% geeft aan dat ze het emotioneel heel zwaar vindt. 69% heeft het over fysieke uitputting. En hoewel mama’s dus géén salaris krijgen, geeft meer dan 60% van de moeders aan dat hun kinderen meer eisen stellen dan hun baas.

Gelukkig geeft meer dan de helft van de moeders ook aan dat het wel de meest liefdevolle baant is die ze ooit zal hebben.

>> Wat vind jij, verdient een moeder een salaris?

Bron: Telegraaf.nl/vrouw

6 Comments

 1. 1
 2. 2

  Natuurlijk!!! Ook al doe je idd alles uit liefde, zou ik DOLGRAAG thuis willen blijven bij mijn dochter en haar de rust en stabiliteit gunnen die ik kreeg van mijn thuiszijnde-mama. Ik vind het heerlijk wetende dat ik er haar niet om 6u uit bed moet sleuren, hup eten en naar kinderopvang en ’s avonds maar haar even zien tussen soep en patatjes…maar jammer genoeg is het niet zo en zal het werk zich weer snel opdringen…

 3. 3

  Moederschap vergelijken met een baan?! Kinderen vergelijken met werkgevers?! Betaald worden? Door wie? Voor wie werk je dan? Wat een onzin om het mama zijn weer eens op een -kijk-eens-wat-je-als-moeder-allemaal-doet-voetstuk te plaatsen. En over hoe zwaar het is, je leeft als moeder toch ook gewoon je leven met je meest favoriete mensje(s) om je heen die je mag sturen in de wilde rit die volwassen worden heet.

 4. 4

  Absoluut waar! Een vergoeding voor een thuisblijvende moeder zou een groot verschil maken. Bekijk alleen al opvoedkundig; omdat je tijd hebt om je huishouden op peil te houden creëer je rust in huis, dus ook rust in je hoofd, dus geef je dat ook mee in de sfeer en dus met je kinderen/gezin. Zijn de kinderen vrij, heb je tijd om daadwerkelijk tijd met hém te besteden ipv huishoudelijke klusjes te doen zodra je vrij bent van je eigen baan. Hetzij helpen met huiswerk of “gewoon” knutselen, spelletjes doen of een wandelingetje in het bos. Qualitytime is zooooo belangrijk!!! Vaak is dat niet voor alle werkende moeders weggelegd, afhankelijk van de branche waarin je werkt, maar uit ervaring kan ík zeggen dat het mij steeds weer erg raakt als ik er veel te weinig voor mijn kindjes kan zijn ivm mijn werkuren. Een vergoeding (soort moederschaps-uitkering) zou een grote financiële steun zijn en een motivatie om er uit opvoedkundig en emotioneel oogpunt voor mijn kinderen te kunnen zijn. Er zijn al zoveel jongeren waardoor het door tekortschietende opvoeding of veel te weinig aandacht en controle verkeerd (af)loopt…

 5. 5

  Laura blijkbaar heb jij het opzet van dit stuk niet volledig begrepen aangezien het nooit de bedoeling is van de moeders te betalen om thuis te blijven maar dat ze wel geaprecieerd moeten worden door de partner dat ze thuis blijven en voor de kinderen zorgen of dat ze dit combineren met hun baan. De mannen vergeten soms dat als ze er alleen voor staan ze veel vrije tijd zullen moeten opgeven om al die dingen ook te doen.

  Ik ben een huismoeder en ik krijg totaal geen geld van de overheid of zo, ik sta alleen ten laste bij mijn man. We hebben 2 kinderen en daar doe ik alles voor. Ik ben zeer blij dat ik die twee zoons kan zien opgroeien en geniet ervan. Soms heb ik er echter ook wel eens genoeg van en dan ben ik een dagje weg met vriendinnen en moet mijn man voor hun zorgen. Dan is hij altijd bekaf ’s avonds en dan begrijpt hij niet hoe ik dit dag in dag uit kan volhouden. Maar meestal moet hij dan nog niet naar de winkel gaan voor eten of ze klaarmaken voor het ene of het andere, gewoon rustig naar oma en opa en dan niet te veel zorgen erbij.

  Qua financiën moet je zien of je het aan kunt van met 1 pree te leven want als je altijd solictaties moet doen dat is ook niet echt handig als je net bevallen bent of als je gewoon tijd wilt hebben met je kindjes. Hier ga ik bijvoorbeeld pas werk zoeken tegen dat mijn jongste zoon naar het school gaat. Dat is nog eventjes en dan is da vlak voor de vakantie dus tegen volgend jaar september kan ik zeggen dat ik wel zal werken. Dan zal het zeer druk worden maar dan geniet je ook des te meer van je tijd met elkaar.

 6. 6

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*