Mommy workout: dé trend in NY

new york sporten

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Tijdens een bezoek naar New York ontdekte blogger Daphne de nieuwe trend bij moeders uit New York. In deze blog vertelt ze hier meer over.

In New York is het een grote hit, de Mommy Workout! Samen met je baby een buikspierkwartiertje in het gras of achter een kinderwagen rennen door Central Park. En dit alles samen met andere moeders!

Hippe workouts voor moeders!

fitness park mama's workoutTijdens mijn verblijf in New York ontdekte ik in het park verschillende sportende moeders met hun kinderen. Er zijn verschillende workouts waar (aanstaande) moeders in New York aan deel kunnen nemen. Eén van de bekendste sportprogramma’s is de Stroller Workout. Dit zijn leuke workouts die je samen met je kind kunt doen, want de kinderwagen staat hierin centraal. Elizabeth Trindate is het brein achter Stroller Stride. In 1995 bedacht zij het eerste programma.

Joggen met de kinderwagen

In New York zag ik meerdere groepjes van moeders die meededen met Stroller Strides. Moeders renden achter kinderwagens aan en deden hierbij allerlei oefeningen. De moeders maken gebruik van speciale ‘baby joggers’: kinderwagen die speciaal ontworpen zijn om mee te kunnen sporten. Maar deze workout kan natuurlijk ook prima met je eigen kinderwagen. Ook ‘Stroller Fitness’ is een leuke manier om met je kind te sporten. Hierbij doen moeders fitnessoefeningen, waarbij ze hun kind als gewicht gebruiken. Zo blijven de New Yorkse mama’s fit!

Bekijk ook dit filmpje: doe je work-out met je baby.

Mom in Balance

De speciale Mommy Workouts kun je niet alleen doen in ‘The City That Never Sleeps’. Sinds een aantal jaar kun je ook in Nederland terecht bij verschillende clubs die workouts aanbieden voor zwangere vrouwen en moeders. Zo ook bij Mom in Balance. Zij bieden 3 workouts aan in verschillende plaatsen in Nederland.

Thuis in shape

Wil je liever niet bij een club, maar wil je wel weer in shape komen?  Hieronder staan een aantal buikspieroefeningen die je kunt opbouwen. Als de oefeningen goed gaan, kun je ze elke dag een beetje uitbreiden. Rust na elke oefeningen minimaal 15 seconden uit.

  • Ga op je rug liggen en maak fietsbewegingen in de lucht met je benen.
  • Ga met je rug op de grond liggen. Til je knieën naar je kin op. Laat ze vervolgens rustig weer zakken. Herhaal dit 10 tot 15 keer.
  • Ga plat op je rug liggen. Leg je handen onder je nek. Til je knieën op naar je kin en buig je kin naar je knieën toe.

Bron: Fit4Mom en Mens en Gezondheid

Lees ook: dit is de ideale workout voor drukke moeders.

Foto van sportschoenen via Shutterstock

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*