Lezen: krachtige liefdesboodschap van vader na geboorte zoontje

vader met zoontje

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Echt, ik weet ’t zeker, na het lezen van dit prachtige bericht van een kersverse vader over hoe hij de moeder van z’n pasgeboren zoon ‘haatte’, word je nóg verliefder op je partner…

Een kind krijgen met degene van wie je houdt is een van de grootste beslissingen in je leven. De komst van dat kleintje gaat je relatie veranderen, dat is een ding dat zeker is. Cabaretier Owen Benjamins schreef een Facebookpost over liefde, relaties en vaderschap. Hij beschrijft daarin dat hij niet gelukkiger kan zijn dan nu, samen met de vrouw die hij soms zelfs heeft gehaat.

Lees ook: Liefdesbrief aan de vader van mijn kind

Owen schreef: “Ik denk na over elke ruzie, elke twijfel, elk moment dat Amy en ik elkaar bijna kwijtraakten in de afgelopen vier jaar en ik dank God dat we het hebben volgehouden. Er waren momenten dat we elkaar haatten, momenten dat onze duimen zich over het toetsenbord haastten om boze dingen naar elkaar te appen, momenten dat we voelden dat we niet voor elkaar bedoeld waren en dingen naar elkaar gooiden. Ik dank God dat we hebben volgehouden.”

“Ik heb nog nooit zo van iemand gehouden als van Amy. Maar deze wereld wordt een soort speeltuin van bevrediging. Een stel vrienden zijn nu een zee van kennissen. Daten is een jacht naar perfectie nu mensen gezichten wegswipen. Maar hoe hoger we vliegen, hoe meer de lijm op onze vleugels smelt.”

liefde voor moeder

“In deze algoritme-wereld vergeten we dat mensen nooit perfect bij ons passen. Dat we geen snapchat zijn die na 10 seconden weggaat. We zijn bloed en water en lucht en we zijn gebrekkig. Liefhebben is vechten. Vechten is groeien. En als we iets vinden waar we voor kunnen leven, ga dan nooit weg. Blijf. Want nu mijn en Amy’s liefde, vriendschap en volhardendheid een levend, ademend mens is geworden dat ons nodig heeft, vervaagt al het andere.”

“Op dit moment dank ik God, wie dat ook is, dat ik niet de koude nacht van bevrediging in ben gerend en dat ik ben gebleven bij het mensenlijk wezen waar ik van houd. Die net zo imperfect is als ik ben. Er is niets in de wereld dat het gevoel kan vervangen dat je voelt als je in de ogen kijkt van een kind dat is geschapen door de liefde tussen twee mensen. Ik doe alles voor hem. Ik ga voor ‘m door het vuur. Ik zou voor hem sterven. En ik heb nog nooit zo goed geslapen.”

Het krachtige bericht kreeg al meer dan 83.000 likes en werd meer dan 30.000 keer gedeeld. Kennelijk herkennen en onderstrepen heel veel mensen de boodschap. Wauw!

Lees ook: Een brief van een vader aan zijn kleine meisje

Foto van baby via Shutterstock

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*