Geen Duitslandvakantie meer voor jonge gezinnen. Zou dit door het EK komen?

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Het lijkt wel alsof we het onze oosterburen niet gunnen dat zij wel naar het EK zijn gegaan en wij niet. Terwijl in 2014 Duitsland op Nederland na het populairste vakantieland was, is dit onder jonge gezinnen dit jaar helemaal niet in trek.

Top 7 vakantiebestemmingen voor jonge gezinnen

Babyblog en HierBenIk vroegen 824 jonge moeders naar hun vakantieplannen. Nederland blijft enorm populair. 56,4% blijft dit jaar in Nederland. Frankrijk is de meest geliefde buitenlandbestemming en Spanje en Italië volgen op de voet. Duitsland, wat in 2014 nog de meest populaire buitenlandvakantie was, daalde enorm in populariteit en eindigde op de 5e plaats. Zou dit komen, doordat wij Duitsland niet gunnen dat zij wél in het EK zijn gekomen?
HB-vlaggen-wit

Jonge gezinnen gaan voor goedkoop

Alsof jonge kinderen niet al genoeg geld kosten, is een vakantie ook best prijzig! De jonge moeders uit het onderzoek gaven dan ook aan niet al te veel geld aan vakanties te besteden. Voor 56,2% was €1000,- de max. Hoe ze de vakantie invulling geven? De meeste gezinnen (48,1%) gaan voor een zon- en strandvakantie. Kamperen wordt ook door veel gezinnen (27,1%) leuk gevondenbudgetmetkader

Lengte vakantie

62,7% van de jonge gezinnen gaat tussen de 7 en 14 dagen op vakantie. Gezinnen die in Nederland op vakantie gaan, gaan gemiddeld korter weg dan gezinnen die naar het buitenland vertrekken.

Meer feitjes lezen? Bekijk onze infographic op HierBenIk.

Lees ook ons vaderdagonderzoek: Hot! Vaderschap maakt onze mannen woestaantrekkelijk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*