Geen boete, maar gratis autozitjes voor arm gezin

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

De politie is er om de burgers te beschermen. Dat blijkt weer na dit hartverwarmende verhaal over politieagenten in Texas. In plaats van een boete te geven voor het vervoeren van kinderen zonder autostoeltjes, gaven zij de vader van de kinderen drie autozitjes cadeau.

Patrouille

Politieagenten Justin Gower en Cale Hawkins waren op patrouille toen ze bij een tankstation een auto stopten. In de auto zaten drie kinderen van 1, 3 en 4 jaar oud, allemaal zonder autozitje. “Ik heb kinderen en ik weet hoe kwetsbaar ze zijn, zeker als ze zo jong zijn als deze kinderen,” zegt Gower.

Lees ook: agent redt baby van verstikking.

Geen boete maar autostoeltjes

Agent Hawkins vertelt dat hij de vader al eerder aangehouden had die maand. Hij wist dat de vader worstelde om geld te sparen voor zijn familie en daarom bespaarde hij hem een boete. “Ze proberen hun hoofd boven water te houden, ze gaan de goede richting op en om drie boetes te geven, voor elk kind een, zou verwoestend zijn voor hen,” vertelt Gower.

De politie helpt

De agenten sloegen de handen ineen en kochten samen met een paar collega’s drie goede autozitjes voor de familie. “Geld is geen punt, het punt is of je hen kan helpen of niet en dat (het geven van autozitjes) was de makkelijkste manier die we zagen, de snelste manier om hen te helpen,” zegt Hawkins. De familie, die niet in het nieuws wil komen, heeft aangegeven dat ze de autozitjes hard nodig hadden en dat ze erg dankbaar zijn.

Bron: KXAN // Foto ‘Kinderen in autostoeltjes’ via Shutterstock

Lees ook: Politie assisteert bij bevalling.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*