DIY: Letterblokjes

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Je kunt ze voor veel geld in de winkel kopen, of je kunt ze zelf maken, helemaal in jouw stijl: deze mooie letterblokjes.

Kies zelf het patroontje

De enorm creatieve (Nederlandse!) blogger Karin Joan maakte deze patchwork alfabet-blokken. En je kunt dit ook heel gemakkelijk zelf doen! Kies je eigen lettertype, kleur en patroontje, zodat je bijvoorbeeld de naam van je kindje in de stijl van je babykamer kunt maken. Ook leuk als kraamcadeautje! Hieronder stap voor stap een uitleg: lees snel verder!

Alphabet blocks DIY by Karin Joan5

Benodigdheden:

  • kinderbouwblokjes (bijvoorbeeld uit de kringloopwinkel)
  • verf
  • patroonpapiertjes
  • sjabloontjes voor de letters
  • modelpasta voor de letters

Alphabet blocks DIY by Karin Joan 2

Karin verfde de onder- en voorzijde van de blokjes wit. De andere zijdes beplakte ze met patroonpapiertjes. Ze gebruikte allemaal verschillende patroontjes (o.a. bloemen, stippen en ruitjes). Door ze naast elkaar te gebruiken, krijg je een leuk patchwork-effect.

Alphabet blocks DIY by Karin Joan10

De letters zijn allemaal 3D. Ze zijn gemaakt met sjablonen, van modelpasta. De pasta, die eigenlijk wit was, heeft Karin met acrylverf verschillende tinten roze gegeven.

Alphabet blocks DIY by Karin Joan13

Deze blokjes zijn gemaakt voor een meisjeskamer, maar als je ze voor een jongenskamer maakt, kies dan stoere kleuren en patronen. Op Karins toffe blog vind je een filmpje waarin ze laat zien hoe ze deze blokjes heeft gemaakt. Ook vind je er linkjes naar sites waar je de modelpasta en patroonpapiertjes kunt kopen.

We zijn heel benieuwd naar jullie creatieve creaties, neem gerust contact op!

One comment

  1. 1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*