Dit zijn de populairste babynamen van 2014 in Amerika

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ze doen er iets langer over dan bij ons (wij kregen in januari al een update van de populairste namen in Nederland), maar onlangs is dan de lijst met populairste babynamen van Amerika in 2014 onthuld. Dit waren de populairste namen in Amerika vorig jaar, en hieronder zie je de topnamen van 2014 in de VS:

Jongensnamen

Meisjesnamen

1. Noah
2. Liam
3. Mason
4. Jacob
5. William
6. Ethan
7. Michael
8. Alexander
9. James
10. Daniel
1. Emma
2. Olivia
3. Sophia
4. Isabella
5. Ava
6. Mia
7. Emily
8. Abigail
9. Madison
10. Charlotte

De bijbelse naam Noah staat voor de tweede keer op 1, terwijl Emma al 7 jaar niet meer de allerpopulairste naam was geweest. En Charlotte -de naam van de pasgeboren Britse prinses– haalde dit jaar voor het eerst de Top 10. Verder verving de traditionele naam James de modernere variant Jayden. Een naam die de top 10 nét niet haalde was de meisjesnaam Harper. Deze naam maakte een grote sprong van plek 16 naar plek 11.

Vintage

Je ziet dat (ook) in Amerika mensen zich laten beïnvloeden door de popcultuur, bij de keus van hun babynamen. Ze kijken naar welke namen beroemdheden hun baby geven, maar ook welke namen worden gebruikt in populaire series als Game of Thrones of films als Frozen. En de vintage trend is ook doorgedrongen in de naamkeuze: het aantal vintage namen steeg enorm. Je moet hierbij denken aan Harvey, Otto, Ezra, of Theodore voor jongens, en Hazel, Josephine, Adeline, Elsie of Mabel voor meisjes.

Grote stijgers

Sommige namen kwamen met een noodgang de Top 1000 binnen: de meisjesnaam Aranza steeg maar liefst 3625 plekken! Deze naam wordt gebruikt in een soap. Ook de jongensnaam Bode steeg enorm, met 645 plekken. Waarschijnlijk vonden mensen de naam van Olympisch skier Bode Miller erg interessant :) Binnenkort verschijnt hier op babyblog.nl een artikel met de upcoming names uit Amerika.

Bron: Social Security

Bron afbeeldingen: hippe-geboortekaartjes.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*