De raarste dingen die mensen zeiden tegen kersverse moeders

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Herinner je je nog die kersverse moeder waar we een paar weken geleden over schreven? Zij kreeg van een kennis een opmerking over haar buikje, slechts 11(!) dagen na haar bevalling! Dat leverde een stortvloed aan reacties op van vrouwen die hetzelfde was overkomen: ook zij kregen de raarste dingen te horen na hun bevalling. Wat opvalt: familieleden lijken zich nog het minst in te houden…

Annegreet: “Ik stond met mijn zoon (toen 4 maanden) in de supermarkt en toen werd me gevraagd of ik alweer zwanger was van de tweede…. “Nee? Ow dan ben je gewoon nog dik…” Uh sorry?!”

Gemma: “Op de dag dat ik het ziekenhuis verliet na vijf spannende dagen na de bevalling gingen we even snel naar de supermarkt waar we een ‘vriend’ tegenkwamen die de baby bekeek en daarna zei: “Oh, jij bent je gewicht nog niet kwijt? Je lijkt nog steeds zwanger!” Ik voelde me zo vernederd en was hormonaal dus het voelde alsof er een enorme uitbarsting zou komen, maar mijn geweldige man zei: “Ik heb liever haar met wat extra gewicht voor een paar maanden dan dat ze zo’n gezicht als jij zou hebben voor de rest van haar leven.”

Stephanie: “Mij is hetzelfde overkomen… Ik was nog maar 2 weken geleden bevallen en ik kreeg steeds dezelfde stomme commentaar: “Er zit er nog eentje in zeker?” en” Is de gynaecoloog er zeker van dat er niet nog een babytje in zit?” Alsof vrouwen meteen graatmager moeten zijn na de bevalling…”

Tiffany: “Ik kreeg 4 dagen na mijn spoedkeizersnede te horen van mijn kraambezoek dat ik nog wel erg dik was!!!!”

Brigitte: “Mijn zoontje is 10 december geboren. Op Eerste Kerstdag kwam mijn omaatje ook gezellig eten bij mijn ouders. Ik kom naast haar zitten op de bank, ze bekijkt mij eens goed en zegt “Och kind, je hebt nog wel een buikje hè!” Ik zeg “Nou ja zeg, oma!” (Ik was een beetje woest, omdat gelijk mijn etenslust bedorven was). Moet je eens kijken hoe het eruit ziet als ik mijn correctiehemdje niet aan heb, dan heb ik pas een buik…! (Niet dat ik dat had) Maar wat een opmerking, en ook nog eens van m’n eigen omaatje!”

Cynthia: “Ik werd 6 weken na m’n bevalling gefeliciteerd met mijn zwangerschap #oeps”

Nikita: “Twee dagen na mijn bevalling kreeg ik te horen ”Zit er nog 1 in ofzo?”Ja serieus… ongelooflijk toch! Dit moet je echt NOOIT tegen een kraamvrouw zeggen… Ben er na bijna 4 jaar nog van in de war…”

Danielle: “Een week na m’n bevalling kwam er een tante op bezoek, die mij doodleuk vroeg wanneer ik ging lijnen. Het lag op het puntje van m’n tong om hele nare dingen tegen en over haar te zeggen (geloof mij: die waren er genoeg) maar ik hield me in. Laten we maar zeggen dat ze gewoon zo simpel was!”

#fourmonthspostpartum #four #months #bellyafterbaby #bellyaftertwins #bellyafterbabies #twinmom #emelyngrace #christophertodd

Een foto die is geplaatst door blakney💛 (@bweaver0420) op

Mirjam: “Mijn nichtje vroeg heel stiekem aan mijn broer op de dag na de bevalling of ik nog een baby in mijn buik had. Van een klein meisje kan ik het alleen maar schattig vinden. En het mooiste is dat een klein meisje van 4 al beseft dat het niet netjes is om zoiets te vragen en het dus stiekem fluisterend vraagt, terwijl er dus volwassenen zijn die de sociale regels niet begrijpen.”

Elizabeth: “Ik belde m’n moeder om te vertellen dat we een gezond meisje hadden gekregen na een dramatische zwangerschap, en in plaats van dat ze vroeg hoe het met mij en m’n twee andere dochters ging, waren haar eerste woorden: “Wéér een meisje?” Woorden van vreemden doen pijn maar commentaar van familie vergeet je helemaal nooit.”

Lynn: “M’n tante vond het nodig om te zeggen dat ik ‘enorm snel was aangekomen’ bij m’n eerste zoon en dat ik ‘de familie teleurstelde’ omdat ik twee zoons had en niet een zoon en een dochter.”

Amy: “M’n gloednieuwe baby lag in de kinderwagen die ik vasthield, toen iemand tegen me zei: ‘Jij ziet eruit alsof je elk moment kan bevallen.’ Dus met de rustigste stem probeerde ik m’n woede te verbergen en zei ik: “Mijn baby ligt daar al, en als je wilt blijven leven zou ik je willen voorstellen dat je nu wegloopt…”

Katie: “M’n schoonmoeder voelde de behoefte om commentaar te geven op m’n buikje nadat ik bevallen was van m’n tweede zoontje. DE DAG NA DE BEVALLING! Sommige mensen zijn echt zo onbeschoft.”

Kate: “Drie weken nadat ik bevallen was, besloot een vrouw commentaar te geven op m’n gewicht. Ik vertelde aan een vriendin hoe blij ik was dat ik eindelijk m’n jas weer dicht kon doen, en toen verpestte ze m’n blije gevoel door te zeggen: “Ja, maar je hebt nog een lange weg te gaan…” Ik heb geen idee wie die vrouw was en waarom ze dit zei…”

Sarah: “Ik heb ook zoiets meegemaakt. Ik heb 4 kinderen gekregen, allemaal met een spoedkeizersnede, en iemand dacht dat het hilarisch was om te zeggen “Heb je er eentje in je buik achtergelaten?” Dat wil je dus niet horen, twee weken na de bevalling, terwijl je net je kindje uit het ziekenhuis hebt gehaald.”

Lees ook 8x grappige opmerkingen van vaders tijdens de bevalling

Bronnen: Facebook van Giovanca, van Babyblog en van Loving Mama.

One comment

  1. 1

    Toen ik van de derde zwanger was en we bij de eerste afspraak bij de vk achter kwamen dat het hartje niet meer klopte en daarna een curretage moest laten doen belde ik daarna mn moeder en die zei toen dat we de volgende keer een condoom moesten gebruiken Kindje was welkom dus pijnlijk om te horen zoiets

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*