Bijzonder! Baby met brein buiten schedel overleeft

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

De dokters zeiden dat hij niet zou overleven, maar Bentley Yoder bewees het tegendeel: ondanks dat zijn hersenen buiten zijn schedel groeiden bleef hij leven.

Baby wordt geboren met brein buiten schedel

Het was op Halloween dat Sierra Yoder en haar man Dustin naar het ziekenhuis vertrokken voor de geboorte van hun zoon. De doktoren zagen er geen hoop in: het kleintje van Sierra en Dustin had een afwijking waardoor zijn brein buiten zijn schedel groeide. De kans dat hij na de bevalling lang zou leven was nihil. En als hij wel zou overleven, zou hij geen cognitief vermogen hebben.

Zorgenbaby vol levenskracht

“We waren benieuwd hem te ontmoeten, zelfs al was het maar voor een uur,” vertelt Sierra, “we zijn gewoon opgelucht dat hij het al zo ver heeft gered en we hem levend en ademend kunnen ontmoeten.” Maar Bentley had zoveel overlevingskracht dat hij bleef leven!

//www.facebook.com/photo.php?fbid=10205773864565940&set=pcb.178432919196209&type=3&theater

Baby met brein buiten schedel blijft leven

“Hij huilde, ademde en bewoog,” vertelt Sierra. Sierra en Dustin wachtten in eerste instantie tot er iets mis zou gaan, maar dat gebeurde niet. “We keken naar de verpleegster en vroegen: ‘wat moeten we nu?'” De dokters vertelden toen dat ze Bentley mee naar huis konden nemen met extra medische zorg. En dat is wat ze deden.

Grote operatie voor jonge baby

Het was lang niet duidelijk of Bentley zijn hersenen gebruikte of niet; of hij zou overleven of niet. Maar met 4 maanden kregen Sierra en Dustin het nieuws dat Bentley zijn hersenen gebruikte en dat er een operatie mogelijk was. Inmiddels heeft de spannende operatie plaatsgevonden: de hersenpan van Bentley werd ruimer gemaakt, zodat zijn hersenen erin pasten.

Wonder: baby overleeft grote operatie aan zijn hersenen

Nu is het alweer een maand na de operatie en het gaat hartstikke goed met Bentley! Zijn moeder vertelt dat hij zijn hoofdje omhoog kan houden, dat hij eet, lacht en dat zijn haar alweer aan het groeien is. Wat een prachtig einde van een spannend verhaal!

Bron: The Washington Post

Lees ook: Wonderbaby viert eerste verjaardag

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*