Constante ruis; de oplossing om je baby te kalmeren?

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Tientallen filmpjes op Youtube met een stationaire ruis beloven de oplossing te zijn voor onrustige en slapeloze baby’s. Door het gelijkmatige lawaai zouden alle baby’s rustig worden.

Rustige baby’s door luisteren naar ruis

Harvey Karp deed onderzoek naar manieren om baby’s rustig te krijgen. Hij bedacht hoe je in vier stappen een baby stil kunt krijgen. Een van de stappen hiervan is sussen, of een contante ruis. Hij zegt hierover: “Het geluid in de baarmoeder is zo hard als een stofzuiger.” Het sussen van je baby door ‘ssst’ te zeggen of een constante ruis aan te zetten, lijkt hierop. Samen met het inbakeren van je baby, wiegen en ritmische bewegingen maken, zou dit je kindje in slaap moeten krijgen.

Lees ook: Dit wil je als kersverse ouder met slaapgebrek NIET horen.

Sussen van je baby

Als je baby veel huilt en je weet de oorzaak niet, zou je volgens Harvey Karp de baarmoeder na moeten doen. Door een ruisgeluid op te zetten boots je het geluid in je baarmoeder na. Op Youtube kan je dan ook filmpjes van meer dan 7 uur vinden met contante ruis! Hieronder hoor je een voorbeeld.

Ruis helpt baby’s ontspannen

De ruis lijkt echt te werken. Moeders zeggen dat het dé oplossing was voor hun huilbaby’s. Het filmpje hieronder is een van de bewijzen dat het helpt. De baby in het filmpje is helemaal overstuur tot de moeder een ruis vanaf haar mobiel laat horen. Je ziet het baby’tje ontspannen!

Helpt dit bij jouw baby? Laat het ons weten in je reactie hieronder.

Meer weten over slaap? Lees dan: Slapen bij baby’s – in slaap vallen.

Bron: WebMD

One comment

  1. 1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*