Arie Boomsma vertelt over de bevalling!

Startup Stock Photos

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Ruim een week na de geboorte van dochter Bobby Jo vertelt Arie Boomsma over de bevalling. Hij schreef er een prachtige, liefdevolle en openhartige column over.

Op zondagmiddag 31 januari begonnen de weeën, terwijl Arie’s vrouw Romy pas op 7 februari was uitgerekend. Arie schrijft in zijn column op de site van Flair dat hij zich zorgen maakte: “Ik merkte dat ik het spannender begon te vinden. De onzekerheid vooral ook, of dit nu inderdaad het begin was, of dat er misschien iets anders aan de hand kon zijn. (…). Ik was zelf geneigd geen enkel risico te nemen. Wat als het iets anders was?”

In het ziekenhuis bleek Romy drie centimeter ontsluiting te hebben, maar de bevalling schoot niet op: na twee uur was er amper een centimeter bijgekomen, terwijl de weeën wel steeds heftiger werden. Over zijn vrouw schrijf hij: “Ze zag er moe uit, maar ook vastberaden. Plotseling begreep ik wat mensen bedoelen met een oergevoel dat loskomt bij vrouwen die een kind gaan baren.” Er werd een keizersnede overwogen, maar dat wilde Romy (nog) niet. En toen werd Bobby Jo eindelijk geboren: “Ik zag het hoofdje van mijn dochter verschijnen na ruim twintig uren, en toen ze enkele seconden later, met de navelstreng nog aan haar lijfje, in de armen van mijn vrouw lag, wist ik wat ik had zien gebeuren. Mijn vrouw was een moeder geworden. En ik vond haar prachtig.”

De hele column van Arie lees je op Flair.

ze is er! Bobby Jo Boomsma, 1 februari 2016. ♡

Een foto die is geplaatst door Romy Boomsma (@romyboomsma) op

Foto’s: Instagram Romy Boomsma

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*