Zelf muesli maken

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Gastblog door Judith Pagrach van myfoodblog.nl

Een goed begin van de dag is het halve werk, dat geldt zeker voor kinderen! Ontbijtgranen vinden ze vaak lekker én zijn makkelijk, maar zitten soms vol met suiker. Dat kan anders. Maak zelf eens je eigen muesli (of ‘granola’ zoals deze crunchy variant ook wel wordt genoemd). Dat is helemaal niet moeilijk, goedkoper dan in de winkel en ook nog eens hartstikke leuk om te maken. Daarnaast kun je hem aanpassen naar eigen smaak.Judith myfoodblog

Kokos, gedroogd fruit, noten, zaden of pure chocolade, je kunt als de muesli eenmaal is afgekoeld naar hartenlust ingrediënten toevoegen. De muesli doet het goed in een bakje melk of yoghurt!

Voor ongeveer 10 porties heb je nodig:
  • 270 gram havermout
  • 50 gram ongeroosterde hazelnoten
  • 70 ml honing
  • 50 ml maple syrup (ahornsiroop)
  • 1 eiwit
  • 120 ml olijfolie
  • 1 tl speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • 50 gram pure chocolade

 Recept

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Meng de havermout, de kruiden en het zout. Klop het eiwit op totdat het schuimt. Voeg dit toe, samen met de olijfolie, honing en maple syrup.
  3. Roer met een spatel totdat je een egaal mengsel hebt.
  4. Hak de noten grof en voeg deze aan het mengsel toe.
  5. Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier en verdeel het mengsel hier overheen.
  6. Bak ongeveer 40 minuten, totdat het mooi goudbruin begint te worden.
  7. Haal de granola uit het bakblik en laat op het papier afkoelen. Wanneer het koud is kun je de chocolade in stukjes hakken en toevoegen.

Al Judiths recepten voor de babyblog vind je hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*