Door Judith van Myfoodblog.com
Als iets gemaakt is met kokos heeft het sowieso al een streepje voor bij mij. Al van jongs af aan moet ik zeggen. Mijn opa en oma woonden in Guyana (cultureel gezien Caribisch, geografisch gezien Zuid-Amerika) en hadden een gigantische kokosnotenboom in de tuin. Ik was er altijd door gefascineerd en in de fotoalbums uit die tijd vind ik dan ook veel foto’s hierover terug. En iedereen uit mijn familie herinnert zich nog altijd ‘the big bunch’, zoals ik de boom noemde, refererend aan de vele en vooral grote kokosnoten die eraan hingen. Opa en oma wonen inmiddels in een bungalow in Canada, maar mijn liefde voor kokos is onverminderd. Deze koekjes zijn glutenvrij en in plaats van reguliere suiker heb ik kokosbloesemsuiker gebruikt. De getoaste kokos geeft een heerlijke licht gekarameliseerde smaak!
Recept kokoskoekjes met havermout
Voor 12-20 koekjes
Ingrediënten
- 45 g roomboter op kamertemperatuur
- 30 g kokosbloesemsuiker
- 40 g fijngeraspte kokos
- 20 g havermout
- 1 ei
- mespuntje zout
- optioneel: 1/4 tl vanille-extract
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 C.
2. Leg op een bakplaat een stuk bakpapier en verspreid de kokos er overheen.
3. Zet de plaat gedurende 7 minuten in de voorverwarmde oven en schud af en toe de kokos op zodat niet alleen de bovenkant verkleurt, maar alles.
4. Meng alle ingrediënten tot een deeg. Is het nog te zacht? Zet het dan een aantal minuten in de koelkast.
5. Bestuif je werkblad en rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dik en steek met een uitsteker vormpjes uit.
6. Leg de koekjes op een bakplaat en bak gedurende 12-15 minuten op 160 C.
Alle recepten op de blog vind je hier.