Lekker recept voor pasta met broccoli en citroen

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Gastblog door Judith Pagrach van myfoodblog.nl

Groenten kunnen een moeilijk onderwerp zijn bij kinderen. De vaak wat bitterdere smaak, zorgt ervoor dat ze hier aan moeten wennen. Een van de meest favoriete groentes bij kinderen, die vaak wél in de smaak valt, is broccoli. Ook ik at als peuter het liefste een broccoli-kaasstamppotje. De wat neutralere smaak van broccoli maakt het een kinderfavoriet en dat is fijn. Broccoli zit namelijk boordevol vitamine C!Judith myfoodblog

Deze pasta met broccoli is lekker voor zowel ouders als kind. Voor de kids serveer je hem zonder de topping, de ouders krijgen de iets spannendere versie met een topping van panko, citroen, peterselie en chili peper. Enjoy!

Ingrediënten (voor 2 volwassenen en 2 kinderen)
  • 200 gram macaroni
  • 75 gram panko*
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 2 el verse peterselie (fijngehakt)
  • 1 stuk broccoli (gesneden in kleine roosjes)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1 vegetarisch bouillonblokje opgelost in 200 ml water
  • 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • scheutje olijfolie

*panko is Japans broodkruim en is te koop bij o.a. Albert Heijn en de toko

Bereidingswijze

1. Giet in een hete koekepan een scheutje olijfolie. Voeg de panko erbij en bak dit totdat het bruin begint te worden. Blijf goed omscheppen zodat het niet aanbrandt.
2. Doe de panko in een kom en doe hier de citroenrasp, chilipoeder en de peterselie bij.
3. Kook intussen de macaroni, volgens de instructies op de verpakking, ‘al dente’ (beetgaar).
4. Blancheer de broccoliroosjes 3 minuten in kokend water. Haal de broccoli uit de pan en giet af met koud water.
5. In dezelfde koekepan die je hebt gebruikt voor de panko giet je weer wat olijfolie. Voeg de knoflook en broccoli toe en bak totdat de broccoli gaar is.
6. Giet de pasta af, zet weer op een laag vuur, roer de bouillon er doorheen, samen met de broccoli en wacht totdat de pasta het water heeft opgenomen.
7. Haal de pasta van het vuur en roer de kaas er doorheen. Gebruik de panko als topping.

Al Judiths recepten voor de babyblog vind je hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*