10 dingen die je nooit deed voor je moeder was

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Er verandert zo veel als je moeder wordt. Dat zal je wel herkennen. Opeens houd je het niet meer droog als je een mooi verhaal over een baby leest en je oren zijn gespitst op ieder geluid. Herken jij deze 10 dingen die je nooit deed voor je moeder was?

Dit deed je nooit voor je moeder was

1. Je hoort álles

Een speld in de hooiberg horen vallen, kon je eerst alleen als het doodstil was. Maar tegenwoordig hoor je zelfs de kleinste beweging van je baby, terwijl jij beneden zit en je baby boven in de babykamer slaapt.

2. Je praat opeens fluisterend

Soms betrap je je erop dat je opeens alles fluisterend zegt. Zelfs als je baby gewoon lekker ligt te slapen in zijn/haar ledikantje.

3. Je weet precies welke traptree je over moet slaan

De trap is opeens je vijand. Eerst dacht je er niet over na, hoe je naar boven liep, maar nu klinkt elke stap die je zet alsof er een olifant door het huis loopt. Bij een krakende traptrede ben je bang dat je baby wakker zal worden.

 4. Je kleed je publiekelijk uit

Uitkleden is het natuurlijk niet helemaal, maar voordat je een baby had, kon je je echt niet voorstellen dat je tijdens een etentje met je vrienden  een baby de borst zou geven

Lees ook: Prachtig! Mama’s geven borstvoeding in werkkleding

5. Je scheld op levenloze objecten

Even frustratie afreageren is altijd fijn. Een waterkoker die niet snel genoeg is, een flesopwarmer die van tafel valt of een sok die op de verkeerde plek ligt kan de volle laag verwachten.

6. Je houdt precies bij hoeveel tijd dingen kosten

Als je naar de supermarkt gaat zeg je opeens: “ik ben over 30 minuten terug,” als je onder de douch stapt vertel je je partner dat het ongeveer 15 minuten zal duren. Aan alle activiteiten lijkt opeens een tijd te hangen. Waarom? Je wilt laten weten dat je er zo snel mogelijk weer bent en zo weet je precies hoe je je dag in kan delen.

7. Je eet anders

Tijdens de zwangerschap begint het al: het ene vlees mag je niet meer eten, van bepaalde groenten ga je over je nek en ineens heb je heel veel zin in bepaald fruit. Maar ook als je bevallen bent, eet je anders dan ‘vroeger’. Je wilt gevarieerd en gezond eten en pittige kruiden kan je beter laten staan.

dingen die je nooit deed voor je moeder werd

8. Je rijdt rondjes met je auto zonder bestemming

Wie heeft er niet iets soortgelijks gedaan; rondjes rijden, omdat je kind dan eindelijk slaapt. Of het nou met de auto is, of in de kinderwagen, het is af en toe gewoon de enige optie om zelf tot rust te komen.

9. Je ziet overal gevaar om je heen

Soms lijkt alles wel gevaarlijk, want je wilt voor geen goud dat je kind iets overkomt. Kraambezoek die verkouden is, of een glas die je peuter makkelijk om kan gooien. Gevaar zit in een klein hoekje.

 10. Je praat in liedjes

Had je ooit gedacht dat je zoveel (kinder)liedjes wist. Als je met je baby of peuter buiten loopt kan je over alles wat je tegenkomt wel een liedje bedenken. Je gaat zingend (of fluitend) het leven door.

Lees ook: 20 beginnersfouten bij het krijgen van je eerste kind

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*