Wonderbaby ondergaat meteen na geboorte operatie en overleeft

baby operatie

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

De superkleine Chanel had enkele minuten na haar geboorte al een record op haar naam staan: ze was de jongste Britse baby ooit die een openhartoperatie onderging!

wonderbaby chanel

Teken vanuit de baarmoeder

Tijdens de zwangerschap bleek dat Chanels overlevingskansen zo klein waren, dat de doktoren tot twee keer toe abortus aanraadden aan ouders Fay en Michael. Zij kregen met 20 weken zwangerschap te horen dat hun kindje ernstige hartproblemen had. Ze zou een operatie kunnen ondergaan maar de kans om dit te overleven was 50/50. Daarna zou ze nog twee keer onder het mes moeten. Dit zou ze niet overleven, zo voorspelden de doktoren. Toch besloten haar ouders haar te houden. Zeker nadat Chanel hen vanuit de buik een ‘teken’ had gegeven: ze stak namelijk haar duim op op een echo! Moeder Fay (24): “We konden haar niet opgeven. Het was alsof ze ons wilde vertellen dat alles goed zou komen.”

Wonderbaby

Meteen na haar geboorte werd Chanel aan haar hart geopereerd. Ze overleefde de eerste operatie, en ook de zeven uur durende operatie een week later. Inmiddels is Chanel meer dan vijf weken oud en wordt ze sterker en sterker. Een wonderbaby! Moeder Fay: “Chanel is vastbesloten om te leven. Ik ben zo trots op haar! We leven in het moment en genieten van onze prachtige dochter.”

Bron: Mirror.co.uk // Foto: baby via Shutterstock

Bekijk ook: het eerste jaar van een te vroeg geboren baby. En… baby’tje overleeft abortuspil na miskraam!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*