Recept door voedingsexpert Karin Hermans van Food4Balance. Karin: “Om ervoor te zorgen dat jij je fit voelt, coachen wij vrouwen en (aanstaande) moeders online of in één van onze praktijken. Wij doen dat met onze eigen en unieke methode en worden meestal vergoed door de zorgverzekering.”
Recepten voor zwangere vrouwen – Glutenvrije, suikervrije wortelcakejes!
Karin deelt wekelijks recepten die uitermate geschikt zijn voor zwangere vrouwen. Vandaag: glutenvrije en suikervrije wortelcakejes.
Wortels: lekker en hartstikke gezond! Wortels zijn goed voor je ogen en je darmwerking. Ook bevatten wortels de vitamines A, C, B1, B2, B3, B5, B6, B12 en E plus nog goede mineralen. Wortels zijn ideaal tijdens de zwangerschap maar ook voor kinderen die in de groei zijn!
Karin schreef nog meer recepten voor zwangere vrouwen: lees ze hier.
- 100 gram havermout
- 50 gram kokosmeel
- 30 gram kokosrasp
- 30 gram palmsuiker
- 10 abrikozen
- 40 gram gemengde noten
- 265 gram wortels
- 25 gram roomboter
- scheutje citroensap
- 1 theelepel foelie
- 2 theelepels bakzout
- 2 theelepels kardemom
- 1 banaan
- snufje zout
- Snijd de wortels in stukjes en doe ze in een pan met water, laat dit koken.
- Pak een bak en doe er havermout, kokosmeel, kokosrasp en palmsuiker in.
- Snijd de abrikozen in kleine stukjes en voeg dit in het bak toe.
- Voeg daarna de gekookte wortels, roomboter, citroensap, kardemom, bakzout, banaan en zout toe.
- Mix het hele recept samen totdat het één geheeld wordt.
- Doe de mix in cake vormpjes en doe het in de oven.