Mamaupdate #5 – De jongensnamen die het (nét) niet zijn geworden

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Twee maanden – Jaron is alweer 2 maanden oud! Van de week vroeg iemand hoe we op zijn naam zijn gekomen (hij had ‘m namelijk (net als wij) nog nooit gehoord), dus bedacht ik me dat het wel leuk was om daar een blog over te schrijven.

Bekijk ook: Onze favoriete babyproducten van eerste twee maanden

Wat zochten we in een naam?

Met een achternaam als ‘De Vries’ besloten m’n man en ik voor een bijzondere naam te gaan – dat wil zeggen een naam die niet in de Top 100 voorkomt. Want hoe tof we die namen ook vinden, er bestaan gegarandeerd al een heleboel Daan de Vriezen en Liam de Vriezen. Daarom gingen we op zoek naar een naam die wat minder vaak voorkomt. Wat zochten we in een naam?
– Een naam buiten de Top 100 dus
– Liefst een naam met een mooie betekenis
– Een naam die matcht met ‘De Vries’ (dit sluit wat mij betreft bijvoorbeeld namen met een ‘ie’ uit)
– Liefst een naam met 2 lettergrepen.

Hoe kwamen we op de naam?

Op zoek gaan naar een toffe jongensnaam vond ik een leuke klus. Ik heb echt uren achter de computer doorgebracht. Zo heb ik de lijst met alle namen die vorig jaar gegeven zijn uitvoerig bestudeerd. Ook googlede ik op ‘Scandinavische namen‘, ‘Hebreeuwse namen’ en was ik bij films en series extra gefocust op de aftiteling :) Uiteindelijk was het het vriendje van m’n zusje die de naam heeft bedacht! We maakten met Kerst aan de familie bekend dat we een jongen kregen. Tijdens de brainstorm die toen ontstond werden er allerlei toffe en ook minder toffe suggesties geroepen. Ik noteerde als een bezetene alle leuke namen die ik hoorde in m’n telefoon en had aan het eind een lijstje dat ik de volgende dag aan m’n man voorlas. Bij alle namen was het ‘nee’ of ‘meh’, totdat… ik Jaron zei. Dat vond ‘ie wel wat! Toen ik daarna de betekenis vond (‘he who sings and shouts praises’) werden we echt superenthousiast. M’n man is namelijk muzikant, dus die naam paste perfect bij ons! Pas ná de bevalling kon ik vragen wie nou toch de naam Jaron had voorgesteld en bleek het vriendje van m’n zusje de naam geopperd te hebben – zijn eigen neefjes’ doopnaam is Jaron, vandaar. Zo kan het gaan :)

Welke namen zijn het (nét) niet geworden?

De volgende namen heb ik opgeslagen in m’n telefoon (welke aanstaande moeder doet dat niet?), maar zijn het niet geworden, omdat m’n man ze niet mooi vond of omdat ze niet aan onze ‘voorwaarden’ (zie hierboven) voldeden.
Aron
Jesse
Elian
Roan
Brent
Juda
Joas
Manu
Tobin
Yaro
Evan
Noah
Elias
Ferren

Vind jij ze ook zo tof? En heb je misschien een aanvulling van een naam die in dit lijstje past? (Altijd leuk als inspiratie voor een volgende zoon… ;)) Laat het me hieronder weten!

Foto: Nienke van Denderen Fotografie

Lees ook: De populairste babynamen van 2016 tot nu

8 Comments

  1. 1
  2. 3

    Onze zoon heet Nathan, dat betekent: ‘geschenk van God’. Ook wij hebben een redelijk veel voorkomende achternaam namelijk Hendriks en we wilden een bijbelse naam die voor ons een passende betekenis had.

  3. 5

    Deze heeft maar 1 lettergreep, onze zoon het Kes. Dat komt ook niet veel voor, ik vind het een stoere naam die Hollands klinkt. Leuke namen in je lijstje, Evan spreekt me aan.

  4. 7

    Wij hebben ook gekozen voor een niet veel voorkomende maar supertoffe (vinden wij) naam, Pax, en dat betekent vrede.. Iets wat we wel kunnen gebruiken in deze tijd. Veel geluk met Jaron

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*