Do’s en don’ts bij het kiezen van een naam

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Het kiezen van een naam voor je kindje kan best lastig zijn. Zeker wanneer jij en je partner een heel verschillende smaak hebben. Wat zijn de belangrijkste do’s en don’ts bij het kiezen van een naam? We zetten ze voor je op een rijtje!

Wel: zelf een beslissing nemen

Heb jij een schoonmoeder die er altijd subtiel (of minder subtiel…) op hint dat ze het enig zou vinden om vernoemd te worden? Als jijzelf dat ook een geweldig idee vind: prima, doen! Maar misschien vind je de naam van je schoonmoeder wel helemaal niet mooi, of wil je überhaupt niet dat je kleine naar haar vernoemd wordt. Bespreek dit met je partner en neem samen een besluit daarover. Niet je schoonmoeder bepaalt, maar jullie zelf!

Niet: te veel met de mode mee

Weet jij welke jongens- en meisjesnamen momenteel populair zijn? En overweeg je om jouw baby een van die populaire babynamen te geven? Op zich is daar niets mis mee, maar wees gewaarschuwd: de kans dat jouw kind over een paar jaar in de klas komt met naamgenootjes is groot. Ook tijdens de rest van zijn leven zal hij of zij veel naamgenoten tegenkomen. Lijkt je dat geen probleem? Gebruik dan mooi die populaire naam voor je kleine. Vind je het wel erg? Zoek dan nog even verder!

Wel: let op de combi voor- en achternaam

Ooit sprak ik iemand met de naam Willem Pot. Op het eerste gezicht was er niets mis met die best wel stoere naam, totdat ik erachter kwam dat zijn doopnaam Willem Cornelis (W.C.) was. Toen heb ik me wel even afgevraagd of zijn ouders deze vervelende combi over het hoofd hadden gezien. Het is dus een wijs advies om bij het uitkiezen van een voornaam ook te letten op de combinatie van voornaam, voorletters en achternaam.

Niet: moeilijk doen om het moeilijk doen

Sommige ouders doen er alles aan om zo origineel en interessant mogelijk voor de dag te komen. Dit voeren ze dan ook graag door in de naam van hun kind. Het is echter maar zeer de vraag of dat kind uiteindelijk wel blij is met zo’n heel speciale naam, met x’en, y’en, q’en (en het liefst allemaal tegelijk) met minimaal 6 lettergrepen. Vind je als ouder zo’n naam echt mooi? Be my guest en geef je kind die naam. Kies je de naam stiekem alleen maar om op te vallen? Laat het dan maar achterwege, je zal je kind er ook geen plezier mee doen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*