7 regels voor het kiezen van babynamen

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

In Nederland mag je volgens de wet je kind geen bestaande achternaam als voornaam geven (tenzij die achternaam óók een voornaam is, zoals bijvoorbeeld Roos). Ook mag je je kind geen naam geven die een scheldwoord is, geen spottende naam of een naam die bestaat uit veel namen. Wist je dat de ambtenaar de naam kan weigeren, en hij of zij je kind dan zelf een naam geeft, als jij geen nieuwe naam bedenkt?

Los van deze wettelijke regels, bestaan er ook regels die niet op schrift staan, maar die wél heel slim zijn om te volgen als je je baby een naam geeft. Hier komen ze…:

De 7 regels voor het kiezen van een babynaam

1. Let op dat de afkorting van de namen niet iets (negatiefs) betekent – W.C. de Vries of D.O.M Janssen staat zo gek…

2. Bedenk hoe mensen je babynaam af gaan korten – vind je Michael een toffe naam maar Mike écht niet leuk, bedenk dan nog eens of Michael wel de goede keus voor je is.

3. Laat níemand je van een naam af praten als het jouw lievelingsnaam is – en laat je ook niet overtuigen van een naam waar je eigenlijk helemaal niet enthousiast over bent…

4. Kies een naam voor je kind die leuk is als hij of zij een baby is, maar die ook past bij een volwassen mens.

5. Kies geen naam die zo ingewikkeld is dat ‘ie altijd gespeld en uitgelegd moet worden.

6. Steel niet de favoriete naam van je beste vriendin (tenzij ze haar lievelingsnaam pas kenbaar maakt op het moment dat jij 37 weken zwanger bent en zij nog happy single is…)

7. Zoek ook zeker eventjes uit wat de betekenis van de naam is – en bedenk dan of je het erg vindt dat je lievelingsnaam bijvoorbeeld ‘gehavende neus’ betekent.

Ben je op zoek naar een babynaam? Bekijk hier dan alle babynamen die de afgelopen jaren in Nederland zijn gegeven!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*