Voorspelling hippe babynamen 2017

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Verwacht je in 2017 een kindje? Dan ben je misschien al druk bezig een naam te verzinnen voor je zoontje of dochtertje. Wij gingen op onderzoek uit en voorspellen bij deze: deze namen gaan (nog verder) stijgen in de populariteitslijstjes.

Babynamen 2017

Bij de meiden voorspellen we dat stoere unisexnamen gaan stijgen – onder andere met dank aan Arie Boomsma die zijn dochtertje Bobby noemde, en aan de populariteit van Max Verstappen: hij heeft een hippe stoere naam, die ook prima voor een meisje kan. Ook varianten van Top 10-namen worden hip: vanzelfsprekend vinden ouders namen uit de Top 10 erg mooi, maar niet iedereen wil zo’n populaire naam geven, dus gaan ze op zoek naar varianten of namen die dezelfde klanken hebben (Yara, Juna, Soof). En natuurlijk hebben tv-programma’s en populaire films invloed, dus wij voorspellen dat Jessie (uit Expeditie Robinson), Teddy (uit GTST) en Maan (The Voice) gaan stijgen!

Top 10 hippe meisjesnamen 2017:

 1. Yara
 2. Vieve
 3. Maan
 4. Jessie
 5. Soof
 6. Max
 7. Bobby
 8. Teddy
 9. Nina
 10. Juna

Ook bij de jongens voorspellen we dat varianten op de Top 20 gaan stijgen – Judah en Sep bijvoorbeeld. De X blijft het goed doen, en ook namen met één lettergreep worden nóg populairder (Dex, Jax). Ook BN’ers hebben invloed op de populaire jongensnamen, en dan vooral als ze namen geven die passen in de trend. Daarom voorspellen we dat Vik (van Lieke van Lexmond) en Lux (van Jim Bakkum) nog verder stijgen. GTST heeft ook bij de mannen ongetwijfeld invloed op de populariteitslijst, dus Loek en Rover zullen vást (verder) stijgen.

Top 10 hippe jongensnamen 2017:

 1. Vik
 2. Lux
 3. Judah
 4. Jax
 5. Rover
 6. Jonah
 7. Dex
 8. Xavi
 9. Loek
 10. Sep

Ben je op zoek naar een babynaam? Bekijk dan onze namenlijstjes en de namengenerator!

Bronnen: Babyblog.nl/babynamen, Vernoeming.nl, het serviceteam van Hippe-Geboortekaartjes.nl.

5 Comments

 1. 1

  Wat een verschrikkelijke namen. Dat doe je je kind toch niet aan? Wat is er gebeurd met de “normale” namen? Linda Nienke Luuk Alex etc. Dat zijn tenminste namen. Soof en Jax?? Lijken wel geluiden die je maakt tijdens het niezen!

  • 2

   Het is maar wat je onder normaal verstaat. De namen die je al eeuwen hoort en waar er tig van in 1 klas zitten. Tijden veranderen dus namen ook

 2. 3
  • 4

   Nietszeggende namen? Onze zoon heet Juda. Dat betekent: de prijzende of wel God zal geprezen zijn. Vind ik niet bepaald niets zeggend?

 3. 5

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*