Onbezorgd genieten met de StartKid van Slimme Boefjes

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

logo_jpeg_SBNatuurlijk wil je het beste voor je pasgeboren kindje. Toch kan dat niet altijd. Bij de Stichting Slimme Boefjes kun je een StartKid bestellen. In dit uitgebreide babypakket zit de uitzet voor de eerste maanden van een pasgeboren baby. Veel ervan is al een keer gebruikt, maar een tweede leven meer dan waard.

In de StartKid zitten de basisbenodigdheden die de kraamzorg adviseert voor de eerste maanden van een pasgeborene. Van rompertjes, hydrofiele luiers, kruikenzakken, tot lakentjes, jasjes en andere kleding. Bij elkaar bijna 100 items. Voordat ingezamelde babykleding in de StartKid komt, wordt alles fris gewassen, gestreken en zorgvuldig gesorteerd op kleur. Zo is het echt een cadeautje voor de moeder.

Ongeplande zwangerschap

Slimme Boefjes is opgericht in het voorjaar van 2012 om (aanstaande) ouders met een kleine portemonnee te helpen met hun babyuitzet. Ingeborg van Kerkhof en Marcus van Beyma staan aan de wieg van de stichting. Als ouders kennen ze de stroom aan babyspullen die in korte tijd het huis inkomt en verlaat. Als je van weinig moet rondkomen, kan een (soms ongeplande) baby echt een zorg zijn. Daarom besloten ze zich in te zetten zodat aanstaande moeders ook kunnen genieten van de op komst zijnde baby.

DSC_6327 Inzamelpunten

De stichting zamelt babyspullen in op verschillende inzamelpunten in het land. Onder meer bij een groot aantal Centra voor Jeugd en Gezin, waar ook het consultatiebureau onder valt. Hier kan iedereen zijn overtollige babyuitzet doneren in een van de inzamelboxen van Slimme Boefjes. Verschillende stichtingen en scholen met praktijkonderwijs, wassen en strijken de kleding. Hierna pakken vrijwilligers de StartKids in.

InzamelbakOverweldigende reacties

De reacties van ontvangers en gevers zijn overweldigend. Een hulpverlener vertelde: “Het pakket is deze week in ontvangst genomen en de familie is verguld. De vader was onder de indruk van de inhoud: ‘er zat zelfs merkkleding in’. Hij straalde en dat heb ik nog niet eerder waargenomen. Er keert rust terug in het gezin en dat is mede dankzij de bijdrage van Slimme Boefjes. Wat jullie doen is goud waard.”

Of van iemand, die haar zus een pakket cadeau deed. “Mijn zus is alleenstaand en de zwangerschap was niet gepland. Dan komt er veel op je af. De StartKid nam een hoop zorgen weg. We hadden ook niet verwacht dat er zoveel spullen uit zouden komen. Alles nog zo mooi en netjes, soms zelfs nieuw! Mijn zus bleef maar in de spulletjes neuzen, dolgelukkig. Ze had dat nooit zelf kunnen bekostigen aangezien ze maar net eten kan betalen.”

Nieuwe kleding

Inmiddels weten veel organisaties Slimme Boefjes te vinden en geregeld doneren die nieuwe kleding. Zoals onlangs Stichting het Vergeten Kind, die dozen vol met splinternieuwe Woezel en Pip shirts schonk. Ook ABN Amro heeft verschillende malen nieuwe merkrompertjes en capuchontruien gestuurd. In bijna elke StartKid zit daarom wel iets nieuws. Bovendien zijn de artikelen die Slimme Boefjes hergebruikt, altijd van goede kwaliteit. Veel kleding is zelfs praktisch ongedragen! Ingezamelde artikelen die niet in de StartKids komen, komen via andere stichtingen ook ten goede aan minima in eigen land.

Bestellen

StartKids kosten 17,50 euro en zijn te bestellen via bestel@slimmeboefjes.nl. Voor meer informatie, ook voor inzamelpunten, kijk op www.slimmeboefjes.nl.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*