Newbornfotografie: je pasgeboren baby op de foto!

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Gastblog door fotografe Claudia Pauws

Voordat je verder leest, wil ik me even kort voorstellen. Ik ben Claudia en sinds 1 jaar ben ik moeder van een lief boefje en sinds 3 jaar ben ik werkzaam als fotografe in Amsterdam en omgeving. Ik vind het fantastisch om alles te fotograferen wat met baby’s te maken heeft: zwangerschapsfoto’s, babyfotografie, newborn fotografie…

Hippe Geboortekaartjes heeft me gevraagd om iets te schrijven over newborn fotografie. En dat is natuurlijk niet zo gek, want het is natuurlijk fantastisch foto’s van je pasgeboren baby te gebruiken voor je hippe geboortekaartjes! In deze blog laat ik je dus graag wat foto’s zien van de prachtige pasgeboren Marley en vertel ik je graag wat meer over wat zo’n ‘newbornshoot‘ allemaal inhoudt!

ClaudiaPauws-Blogpost-Newbornfoto's-01ClaudiaPauws-Blogpost-Newbornfoto's-18

Een newbornshoot is per definitie een fotoshoot met een pasgeboren baby, dus het vindt altijd binnen de eerste 14 dagen na de geboorte plaats. Het allerbeste is om al tijdens je zwangerschap een fotografe te zoeken en een afspraak te maken. Marley’s ouders hadden daarentegen pas na de geboorte contact met me opgenomen. Ze wilden namelijk toch nog heel graag mooie foto’s voor het geboortekaartje. Gelukkig kon ik nog een plekje voor hen vrijmaken, want die prachtige Marley had ik niet willen missen!

ClaudiaPauws-Blogpost-Newbornfoto's-13 ClaudiaPauws-Blogpost-Newbornfoto's-23

Tijdens de newbornshoot zijn de baby’s bloot, omdat je dan op de foto beter kan zien hoe zacht, kwetsbaar en klein je wondertje is. En om alle intieme gedeeltes goed af te schermen voor de foto’s is het daarom belangrijk dat je baby slaapt. Een slapende pasgeboren baby is namelijk veel makkelijker te poseren dan een wakkere baby. Vlak voor de shoot was Marley nog lekker in bad gedaan, dus met de kamertemperatuur op 25 graden en een extra warmtemachine was ze al in dromenland voordat ik überhaupt mijn camera tevoorschijn had gehaald. Ze was een perfect modelletje!

ClaudiaPauws-Blogpost-Newbornfoto's-04 ClaudiaPauws-Blogpost-Newbornfoto's-09

Maar het komt ook zeker voor dat een pasgeboren kindje z’n dag niet heeft. Dan kan het even duren voordat je baby slaapt, maar gelukkig trekken we er altijd genoeg tijd voor uit en heb ik in de loop der jaren ook een scala aan handige trucjes ontwikkeld ;)

ClaudiaPauws-Blogpost-Newbornfoto's-06 ClaudiaPauws-Blogpost-Newbornfoto's-11

Extra leuk voor een newbornshoot zijn attributen die je tijdens de shoot kunt gebruiken. Ik neem zelf altijd een koffer vol dekentjes, mutsjes, haarbandjes en mandjes mee, maar als het mogelijk is om de foto’s persoonlijker te maken dan heeft dat zeker mijn voorkeur! Leuke voorwerpen van de ouders zijn dus altijd welkom! Tijdens mijn zoektocht door het huis naar de perfecte lichtsituatie, let ik dus ook stiekem op of ik nog die ene leuke stoel of mand tegenkom!

ClaudiaPauws-Blogpost-Newbornfoto's-07

Misschien denk jij nu ook: ik wil ook foto’s van mijn pasgeboren baby! Maar hoe kies je nou een goede fotograaf? De volgende vragen zouden je al een heel eind op weg moeten helpen:

1) Wat voor soort foto’s wil je graag en welke fotograaf past daar het beste bij jou?
2) Gaat de fotograaf veilig aan het werk met een baby en heeft hij/zij veel ervaringen met pasgeboren baby’s?
3) Heeft de website van de fotograaf een professionele uitstraling?
4) Kun je zonder extra kosten de foto’s voor het geboortekaartje gebruiken? Zo nee, wat zijn de extra kosten?
5) Geeft de fotograaf genoeg informatie over zijn/haar werkwijze en heeft hij/zij tips voor jou ter voorbereiding?
6) Wil je liever foto’s bij jou thuis laten nemen of ben je ook bereid om na de geboorte bij zijn/haar studio langs te gaan?
7) En tenslotte, vooral als je foto’s wilt gebruiken voor een geboortekaartje: hoe lang duurt het voordat de foto’s klaar zijn?

Spreken bovenstaande foto’s je aan? Neem dan gerust een kijkje op mijn website voor meer foto’s en informatie!

Bekijk ook eens Claudia’s vorige gastblog over foto’s tijdens je zwangerschap.

One comment

  1. 1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*