Nederlandse mama’s geven zwangerschap gemiddeld een 7,1

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Een paar weken geleden voerde Babyblog in samenwerking met Hippe-Geboortekaartjes.nl een grote enquete uit onder vrouwen die de afgelopen 5 jaar zwanger waren geweest. We kregen enorm veel reacties (meer dan 1200) en het leverde een berg interessante  info op. Wat blijkt: Nederlandse vrouwen becijferen hun zwangerschap gemiddeld met een 7,1. En dat vinden we best een goed cijfer!

Gemiddeld cijfer zwangerschap

Vrouwen uit Gelderland zijn het positiefst over hun zwangerschap, zij geven zelfs gemiddeld een 7,5. Groningse vrouwen geven het laagste cijfer, een 6,8. Hier zie je de cijfers van alle provincies:

kaartje

Bron: Hippe-Geboortekaartjes.nl

Lees ook: Herkenbare cartoons: hier loop je als zwangere dus tegenaan…

Waarom gaven mama’s dit cijfer?

Die 7,1 is een gemiddelde, wat betekent dat er ook heel veel vrouwen een veel lager cijfer gaven, en dat er vrouwen waren die hun zwangerschap juist met een 10 beoordeelden. Een paar reacties: “Ik ben de eerste 10 weken heel erg misselijk geweest, heb dag en nacht over moeten geven.(…)” Deze vrouw gaf haar zwangerschap een 1. Iemand anders die een 10 gaf, schreef: “Ik had geen klachten, als ik geen dikke buik en schoppende baby had gehad was ik zo vergeten dat ik zwanger was!” Andere mama’s die lage cijfers gaven, schreven dat ze heel erg ziek zijn geweest en dat het erg pijnlijk was geweest. Mama’s die hoge cijfers gaven, schreven juist dat ze nergens last van hadden en het zo weer over zouden doen. Een enorm verschil dus, tussen de vrouwen.

Wanneer kies je de naam van je kind?

Eén van de andere uitkomsten van de enquete was dat de meeste mensen (45,6%) de naam van hun kindje in het tweede trimester kiezen, ergens tussen week 14 en week 27. Maar wat bleek ook: bijna 10% heeft al voor de zwangerschap een naam gekozen.

Alle uitkomsten (bijvoorbeeld de vreemdste opmerkingen die zwangere vrouwen te horen krijgen), vind je op de site van Hippe Geboortekaartjes.

Bron onderzoek: Hippe-Geboortekaartjes.nl

Bron foto: “Big Brother” door Ben Grey, licentie: Creative Commons Attribution 2.0

Bekijk ook deze fascinerende echobeelden van een baby die de hik heeft.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*