Krachtige voor- en nafoto’s van premature baby’s

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Deze maand wordt er meer aandacht besteed aan couveusekindjes. Daarbinnen past deze mooie fotoserie van RedM. RedM maakte foto’s van mensen met een babyfoto van henzelf van de tijd dat ze een couveusebaby waren.

Fotoserie te vroeg geboren baby’s

Baby’s die te vroeg geboren worden, overleven dit meestal dankzij alle nieuwe technologie en de goede zorg van ziekenhuispersoneel. Deze fotoserie laat mensen zien die vroeger couveusekindjes zijn geweest, maar nu vol energie door het leven gaan.

Bekijk ook: een wonder: baby van 680 gram overleeft geboorte op cruiseschip.

Felix, geboren met 24 weken
premature baby

 

Margot, geboren met 29 weken
foto meisje couveusekindje

 

Noah en Nathan, geboren met 32 weken
tweeling met babyfoto's

 

Thomas, geboren met 23 weken
jongetje couveusekindje

Bekijk ook: van de IC naar de maan – Fotoserie met premature kindjes.

Noah, geboren met 32 weken. Zijn tweelingzus Victoria stierf na een maand geleefd te hebben.
baby overleeft bevalling prematuur

 

Julie, geboren na 7 maanden zwangerschap en haar zoon Kevin, geboren met 34 weken
moeder en zoon laten babyfoto zien

 

Zachary, geboren met 27 weken
kindje babyfoto fotolijst

 

Eva, geboren met 29 weken
peuter babyfoto

 

Charles, geboren met 26 weken
jongen gehandicapt te vroeg geboren

 

Tamica, geboren met 32 weken (en nu zwanger)
moeder babyfoto zwart wit

Lees ook: man redt kinderarts die vroeger zíjn leven redde!

Alice, geboren met 27 weken
meisje kinderfoto couveuse

 

Theo, geboren met 25 weken
jongen geboren met 25 weken

 

Emile, geboren met 26 weken
peuter te vroeg geboren ziekenhuis

 

Felix, geboren met 23 weken en zijn broertje Alexis, geboren met 33 weken.
broertjes couveusekindjes

 

Lexiani, geboren met 25 weken
grietje foto baby slangetjes

Bron: Boredpanda & RedM

Heb jij een kindje dat te vroeg geboren is? Deel jouw verhaal hieronder.

2 Comments

  1. 1

    Bij mijn eerste zwangerschap in 2010 werd geconstateerd dat ik een te hoge bloeddruk had bij de eerste controle bij de VK. Doorverwezen naar het ziekenhuis en toen de gehele malle molen door. Onderzoek hier, onderzoek daar. Je kan het zo gek niet bedenken. Direct aan de medicatie gezet en heb dit de gehele zwangerschap moeten slikken. Zat op een gegeven moment aan 23 pillen per dag! In week 30 op controle geweest plus groeiecho en moest abrupt stoppen met werken, ze was veel te klein. Week 31 kreeg ik thuismonitoring en 1 x per week controle op het ziekenhuis. Bij 32 weken kreeg ik te horen dat ik in het ziekenhuis moest verblijven vanwege het risico op een vroeggeboorte. Ik kreeg toen tevens longrijpinginjecties om de longetjes alvast klaar te maken. Met 32+3 ben ik middels een spoedsectio bevallen omdat haar conditie achteruit ging. Eenmaal bevallen bleek het een kerngezonde dochter te zijn van 1080 gram. Zij heeft hierna nog 5 weken in het ziekenhuis moeten verblijven en kwam toen naar huis. Inmiddels word ze dit jaar alweer 8.

    Mijn tweede zwangerschap was een drama. Ook hierbij weer een hoge bloeddruk, medicatie die ik kreeg sloeg niet of heel slecht aan. Het hele zelfde traject weer door en uiteindelijk bevallen bij 30 weken middels een tweede spoed sectio ivm zwangerschapsvergiftiging van een gezonde zoon van ook 1080 gram. Deze heeft nog 9 weken in het ziekenhuis doorgebracht voor hij naar huis mocht. Inmiddels een heerlijk kereltje van 2.

    Mijn derde zwangerschap mocht niet gebeuren. Ook hier weer een hoge bloeddruk en de medicatie deed nagenoeg niets. Bevallen middels een natuurlijke bevalling van een overleden dochtertje bij 24+4. Gek genoeg moeten baby’s bij 24 weken aangegeven worden bij de gemeente. Dus dit was heel dubbel. Je doet aangifte van geboorte en tevens overlijden. We hebben haar 3 dagen later in gesloten kring begraven. Enorm emotioneel maar het weerhield me er niet van om nog meer kinderen te krijgen.

    Mijn vierde zwangerschap is kort geleden. Ook hier weer een hoge bloeddruk. Gek genoeg ging het deze hele zwangerschap voorspoedig ondanks de medicatie die ik kreeg. Sloeg goed aan, geen gekke dingen tot de 33 weken. Artsen hebben toen besloten om haar middels een geplande sectio te halen. Kreeg harde buiken en voelde me raar. Ze kwam ter wereld met een gewicht van 1500 gram. Heeft 3 weken in het ziekenhuis gelegen en is inmiddels thuis waar ze hoort. Heerlijk meisje, was alleen volgende week pas uitgerekend. :) Maar ze doet het super!

    Ondanks zoveel meegemaakt te hebben, komt het uiteindelijk met zulke kleintjes allemaal goed. Houd dit in je achterhoofd en je kunt de hele wereld aan.

    Liefs van een dolgelukkige en kersverse mama!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*