Recept voor venkelpannenkoeken

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Recept door voedingsexpert Karin Hermans van Food4Balance.  Karin: “Om ervoor te zorgen dat jij je fit voelt, coachen wij vrouwen en (aanstaande) moeders online of in één van onze praktijken. Wij doen dat met onze eigen en unieke methode en worden meestal vergoed door de zorgverzekering.”

Recepten voor zwangere vrouwen – Venkelpannenkoeken

Karin deelt wekelijks recepten die uitermate geschikt zijn voor zwangere vrouwen. Vandaag: venkelpannenkoeken.

Venkel is erg gezond en bevat weinig calorieën. Er zit geen vet in maar wel heel veel mineralen. Het bevat vooral veel kalium, natrium, calcium, fosfor en magnesium. Wanneer je tijdens de zwangerschap venkel eet, heeft dit een positieve invloed op het aanmaken van moedermelk en borstweefsel.

Karin schreef nog meer recepten voor zwangere vrouwen: lees ze hier.

Venkelpannenkoeken
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
3 pannenkoeken 5 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
5 minuten 10 minuten
Porties Prep Tijd
3 pannenkoeken 5 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
5 minuten 10 minuten
Venkelpannenkoeken
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
3 pannenkoeken 5 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
5 minuten 10 minuten
Porties Prep Tijd
3 pannenkoeken 5 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
5 minuten 10 minuten
Ingrediënten
Porties: pannenkoeken
Instructies
  1. Snijd de venkel in stukjes en snijd ze fijn met een hakmolen.
  2. Doe deze in een kom en voeg hier bloem toe.
  3. Voeg daarna zout, kardemom en baksoda toe.
  4. Snijd de abrikozen in kleine stukjes en voeg deze ook toe bij het geheel.
  5. Doe er 2 eieren en melk bij in.
  6. Mix het geheel.
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*