Recept door voedingsexpert Karin Hermans van Food4Balance. Karin: “Om ervoor te zorgen dat jij je fit voelt, coachen wij vrouwen en (aanstaande) moeders online of in één van onze praktijken. Wij doen dat met onze eigen en unieke methode en worden meestal vergoed door de zorgverzekering.”
Recepten voor zwangere vrouwen – Venkelpannenkoeken
Karin deelt wekelijks recepten die uitermate geschikt zijn voor zwangere vrouwen. Vandaag: venkelpannenkoeken.
Venkel is erg gezond en bevat weinig calorieën. Er zit geen vet in maar wel heel veel mineralen. Het bevat vooral veel kalium, natrium, calcium, fosfor en magnesium. Wanneer je tijdens de zwangerschap venkel eet, heeft dit een positieve invloed op het aanmaken van moedermelk en borstweefsel.
Karin schreef nog meer recepten voor zwangere vrouwen: lees ze hier.
- 150 gram venkel
- 150 gram biologische bloem
- halve theelepel zout
- halve theelepel kardemom
- theelepel baksoda
- 5 abrikozen
- 2 eieren
- 250 ml (rijst) melk
- Snijd de venkel in stukjes en snijd ze fijn met een hakmolen.
- Doe deze in een kom en voeg hier bloem toe.
- Voeg daarna zout, kardemom en baksoda toe.
- Snijd de abrikozen in kleine stukjes en voeg deze ook toe bij het geheel.
- Doe er 2 eieren en melk bij in.
- Mix het geheel.