Dit is de populairste naam ter wereld!

bekendste babynaam in de wereld

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Sophia’s en Sofia’s veroveren de wereld. Een onderzoek naar de populairste namen onder 49 landen toont aan dat de meest populaire naam Sophia is. Voor jongens is Mohamed het meest geliefd.

Sophia: ’s werelds populairste meisjesnaam

In het onderzoek bleek dat Sophia of varianten daarop immens populair zijn. Sophia (of het equivalent Sofia) was in 2014 in 9 landen de populairste naam en in meer dan 20 landen stond deze naam op de 2e of 3e plaats. In Nederland stond de variant Sophie op nummer 1. Op het kaartje van BabyNameWizard kun je de populariteit van Sophia over de hele wereld bekijken.

Lees ook: de voorspelling van hippe babynamen in 2016.

Betekenis en oorsprong Sophia

De populariteit van Sophia is opzienbarend, omdat het geen verband houdt met religieuze stromingen zoals andere populaire namen. De naam Sophia komt uit Griekenland en betekent ‘levenswijsheid’. Ze komt voor in verhalen als een vrouw die na de dood van haar man samen met haar dochters (die geloof, hoop en liefde zijn genoemd) haar bezit onder de armen verdeelde. In Nederland kennen we Sophia, de vrouw van graaf Dirk VI van Holland, 1143. In de 14e eeuw werd de naam Sophia meer algemeen gebruikt.

De populairste jongensnaam ter wereld: Mohamed

Moeders en vaders over de hele wereld kozen het meest voor Mohamed als jongensnaam. Mohamed is populair onder moslims, omdat zij hun kind graag naar de profeet Mohamed vernoemen. In Nederland wordt zowel de naam Mohamed als de variant Mohammed vaak aan baby’s gegeven. Door de twee varianten staan de namen iets lager in de Nederlandse Top 100 babynamen van 2014. Mohamed staat op de 63e plaats en Mohammed op de 65e plaats.

Bron: Babyname Wizard, Nederlandse Voornamenbank

Lees ook: onder de loep: vernoemingen bij baby’s.

3 Comments

  1. 1
  2. 3

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*