De tweeling van Qmusic-dj Mattie Valk is geboren

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Update 2 mei 2016: Inmiddels heeft Mattie weer van zich laten horen, met een verschrikkelijk bericht. Hij blijkt niet de biologische vader van de meisjes te zijn. In een brief die vanmorgen op de radio werd voorgelezen, schreef hij onder andere: “Mijn leven staat op dit moment bol van emoties waardoor ik mezelf moet terugvinden en herpakken. Dit kost meer tijd dan ik gehoopt had. De kwetsbaarheid van twee pasgeboren kinderen brengt me naar plekken van mezelf die ik nog niet kende. Er is in de meeste extreme vormen angst, geluk, verdriet. Maar de afgelopen periode heeft vooral ongeloof de boventoon gevoerd toen bleek dat ik niet de biologische vader ben van de twee vechtertjes. Iets wat ik op het moment van schrijven nog steeds niet lijk te beseffen. Ik ben in de war.”

De hele brief lees je op de site van Q-music.

 

///

Veel vroeger dan gepland is de tweeling van dj Mattie Valk (30) geboren. Matties vriendin Kirsten was 2 juli uitgerekend, maar de twee meisjes met de gave namen Vesper en Bo kwam met bijna 26 weken ter wereld.

Zó ontzettend klein

Vanmorgen maakte Mattie dit bekend in z’n ochtendprogramma Mattie&Wietze. Mattie was al een tijdje ‘ziek’, vertelden ze eerder in het programma, maar het bleek dat Mattie al een week geleden vader is geworden! Hij vertelde: “Ik ben vader geworden van twee meisjes. Het is anders gelopen dan verwacht. Na een zwangerschap van bijna 26 weken is onze tweeling geboren. Ze hebben het negen dagen kunnen rekken maar het zette toch door. Iedereen die een beetje thuis is in die wereld weet dat dit véél te vroeg is. Je weet niet wat je overkomt. Op een gegeven moment zijn er signalen (van een aankomende bevalling, red.) en denk je ‘dit kan niet, dit moet nu niet’, maar het gebeurde toch. En dan zijn er opeens twee kindjes. Je denkt dat je ooit kleine kindjes gezien hebt, maar dit is zó ontzettend klein.”

Voelt dubbel

Een tijdje geleden maakte Mattie bekend dat hij vader ging worden. Dat was een erg bijzonder moment, want uit onderzoek was gebleken dat Mattie en z’n vriendin Kirsten niet op de natuurlijke wijze kinderen konden krijgen. Ze waren dan ook enorm blij toen bleek dat Mattie’s vriendin toch zwanger was geworden. En dan nu dit! Mattie: “De vraag wordt gesteld ‘gaan ze het redden?’ Ze doen het ontzettend goed, en iedere dag is er een. Je weet niet wat je ziet en denkt ‘dit kan niet!'” Mattie wordt heen en weer geslingerd tussen emoties: “Het is ontzettend dubbel, moet je blij zijn? Het moet nog zo indalen!” Wietze sluit af door Mattie ‘te feliciteren met potlood’.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*