Appel-speculaascake voor Sinterklaas

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Hmm, lekker voor op Sinterklaasavond: een originele appel-speculaascake. Hierbij het recept!

Ingrediënten

  • 125 gram roomboter
  • 125 gram suiker
  • 4 eieren
  • 125 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje sinaasappelsuiker (of vanillesuiker)
  • 200 gram speculaaskoekjes
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 Jonagold appel
  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker

Recept voor Sinterklaasavond

Verwarm de oven voor op 180 graden (bij een gewone oven). Mix 125 gram boter met 125 gram suiker. Voeg één voor één 4 eieren toe en mix dit tot een schuimig geheel. Mix er vervolgens 125 gram bloem, 1 zakje bakpoeder en 1 zakje sinaasappelkruiden door en mix tot een goed beslag.

Verkruimel 200 gram speculaasjes en mix de kruimels met 1 eetlepel speculaaskruiden en 3/4 in kleine blokjes gesneden appel (geschild) door het beslag. Doe het beslag in een ingevet en gebloemd cakeblik (siliconenvorm is handig). Snij 1/4 van de appel in dunne schijfjes en duw dit voorzichtig boven op het beslag. Strooi er 1 eetlepel donkere basterdsuiker over. Zet het cakeblik ongeveer 55 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake goed afkoelen.

En nu lekker smullen en Sinterklaas vieren :)

Dit recept en vele andere lekkere recepten vind je op de receptensite Brutsellog.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*