15 weken zwanger – update #2

Babyblog’s favorites

Bekijk de collecties, kies een mooi kaartje en pas deze aan naar je smaak!

Wauw, wat enorm veel lieve reacties kreeg ik op m’n eerste blog, waarin ik bekend maakte dat we een kindje verwachten! Heel erg bedankt! Echt gaaf om te merken dat zoveel mensen meeleven en blij voor ons zijn. Wat ook ontzettend handig is, zijn alle tips die ik nu van ervaringsdeskundigen om me heen krijg. Een vriendin tipte me een kraamzorgorganisatie (en ik heb zelfs de naam van haar kraamhulp doorgekregen, want als ik haar krijg weet ik zeker dat het goed zit :)) Mijn nichtje gaf me een berg unisex-babyspulletjes (heerlijk om door zo’n tas met kleine kleertjes te snuffelen) en een collega met wie ik mijn gevoelens rondom de onontkoombare bevalling had gedeeld, tipte me zwangerschapsyoga. Nu nog iemand vinden die de perfecte zorgverzekering voor zwangere vrouwen aanraadt en dan kan ik weer vooruit :)

(Tekst gaat verder onder de foto).

Wie van jullie gaat er nog switchen van zorgverzekering ivm de zwangerschap?

Hier vind je trouwens m’n zwangerschapsupdate van week 14.

zwangerschapsupdate week 15

15 weken zwanger – de wekelijkse vragen

Gewicht: van Sinterklaas heb ik een weegschaal gekregen, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik vergeten ben om erop te gaan staan… Worden jullie elke keer gewogen als je naar de verloskundige gaat? Ik niet, maar ik vroeg me af of dat ‘standaard’ is.

Eten: Langzaamaan worden m’n porties weer wat groter, maar het is nog steeds een stuk minder dan voor ik een baby in m’n buik had. Wanneer zou ik voor twee gaan eten?

Over eten gesproken: van de week schreef ik dit artikel over ‘kraamkost’ (wat betekent dat je eten kado krijgt in je kraamtijd) en dat lijkt me ideaal!

Slaap: Vol trots kan ik zeggen dat ik afgelopen dinsdag op ben gebleven tot 23.30! Gek idee dat ik een paar weken geleden zó moe was dat ik al om 19.30 in bed lag :)

Zwangerschapskleding: Nu iedereen het weet, hoef ik m’n buik niet meer te verhullen – heerlijk!

Geslacht: Ik dacht de hele tijd ‘dat ontdek ik wel bij de 20 wekenecho’, maar ik ontdekte dat een geslachtsbepalende echo laten maken maar €27,50 kost, dus ik zit er sterk aan te denken om al eerder dan bij die 20 weken te weten of we een jongen of meisje krijgen…

Shoppen: Ik kreeg dus een grote tas babykleertjes, maar dan vooral unisex-basics (omdat ik het geslacht nog niet weet en m’n nichtje alleen meisjes heeft). Ik heb deze week verder niet geshopt voor de baby.

tuinfeest lichtjes

Mis je iets? Afgelopen zondag gaf een vriendin een geniaal tuinfeest, inclusief erwtensoep, vuurkorven en… glühwein. En dat vind ik zó lekker! Maar ja, ik ging maar voor de cola :)

Voel je al iets? Nee, nog niet.

Je navel: naar binnen of buiten? Naar binnen

Beste moment van de week: dat waren er eigenlijk drie: ik ben drie keer heerlijk in bad gegaan. Ik heb nog een hele grote voorraad Lush-ballen voor in bad, maar ik denk zomaar ’s dat die voor juni wel op zijn :)

Minder moment: Op zich goed dat ik maandag weer ging zwemmen met een vriendinnetje, maar ik voelde m’n buik toch meer dan ik had verwacht. Ik hoop dat ik het heel m’n zwangerschap volhoud, maar ben benieuwd…

Ik zie uit naar…: Zou ik binnen nu en komende week een echo hebben gedaan, zodat ik weet wat het wordt…?

Verder lezen? Hier vind je week 16, zwangerschapsupdate #3.

Lees ook week 15 van onze zwangerschapskalender.

8 Comments

 1. 1
 2. 3

  Ik werd ook nooit gewogen in mijn zwangerschap.woog aan het begin 58 en aan het eind 78 kwam dus ruim 20 kilo aan miss iets meer heb me op t laatst niet meer gewogen.was na de bevalling al 13 kg kwijt

 3. 7

  Wat leuk, we lopen precies gelijk, ik zit ook in de 15e week! Bij de verloskundige is bij mij een standaard controle met wegen + bloeddruk. Ik ben de eerste weken ook afgevallen; geen trek is wat dat betreft heel herkenbaar. Op 7 oktober kwamen we erachter dat ik zwanger was. Bizar hoe de weken voorbij zijn gevlogen he? Qua buikje merk ik helaas nog niks… Ben ook een enorme buikslaper dus daar geniet ik nog wel van :) slapen gaat nog goed! Ga je volgen…. leuk!! Geniet! xx

  • 8

   Oh wat leuk dat we tegelijk lopen :) Bij mij nemen ze alleen de bloeddruk op. Volgens mij kunnen er best grote verschillen tussen de praktijken zitten. Wij kwamen er 13 okt achter, enerzijds vliegt ‘t, anderzijds denk ik soms ook ‘woow, juni duurt nog zo lang!’ :) Leuk dat je de blogs gaat volgen! Groetjes!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*